Меню
Україна, Київ, Проспект Правди 62 оф. 29/2
Наша адреса:
Україна, Київ, Проспект Правди 62 оф. 29/2
Час роботи
Час роботи магазину:
  • Пн-Пт - 09:00 - 17:00
  • Сб, Нд - вихідний

Підбір різновиду різального механізму м'ясорубки

Підбір різновиду різального механізму м'ясорубки

Системи ножів м'ясорубок

Всі професійні пристрої для подрібнення м'яса діляться за типом ножів на дві системи: Enterprise та Unger.

Найвідомішою для широкого кола споживачів є система Enterprise, яка використовується при виробництві не тільки промислових, а й побутових пристроїв для приготування фаршу.

Відмінними рисами обох систем є посадкові отвори ножів: у системі Enterprise посадковий отвір квадратний, у системі Unger - близький до овалу.

Система Enterprise

Це найпростіша і фінансово доступна конструкція, що складається з шнека, одностороннього ножа, ґрат з отворами різних діаметрів та притискної гайки. Така система забезпечує мінімальне навантаження на мотор за відносно високої продуктивності.

Головні мінуси механізму:

  • неможливість помелу низькоякісної сировини: субпродуктів, грубого м'яса з наявністю жил, замороженої сировини (систему Enterprise рекомендується використовувати для обробки відвареного м'яса, риби та вирізки);
  • неможливість застосування дрібних ґрат (а, відповідно, отримання фаршу тонкого помелу) при першому проході фаршу.

М'ясорубки з набором ножів типу Enterprise рекомендується використовувати в невеликих закладах громадського харчування з невисокою продуктивністю продукту, що переробляється. При цьому відповідно до чинних норм м'ясо для отримання фаршу потрібно переробляти двічі.

Система Unger

Унгер — різновид ріжучого механізму професійної м'ясорубки. Він ефективно справляється з сировиною будь-якої якості та вдвічі зменшує час на її переробку.

Які бувають типи різальних вузлів
Унгер (повний унгер) послідовно складається з шнека, підрізних ґрат, двостороннього ножа, великих ґрат , двостороннього ножа, дрібних ґрат, притискного кільця. Найдорожча, але й найуніверсальніша та продуктивна технологія м'ясорубок.

Напівунгер — складається з шнека, підрізної решітки, двостороннього ножа, решітки та притискного кільця. Такий механізм підходить для отримання фаршу дрібного помелу із якісної сировини.

Стандартний — із шнека, одностороннього ножа, ґрат та притискного кільця. Такий самий механізм встановлений у побутових м'ясорубках. Застосовується для отримання фаршу помелу. Для отримання дрібного помелу сировину необхідно обробляти двічі — спочатку пропустити через велику решітку, потім через дрібну.

Що можна готувати

Повний унгер дозволяє готувати фарші різного ступеня помелу для виготовлення котлет, бургерів, ковбас, шпикачок тощо.

Переваги системи повний унгер

  • Економія часу
  • Висока продуктивність
  • Скорочення трудовитрат

Де унгер необхідний

М'ясорубки, оснащені механізмом повний унгер, використовуються на великих підприємствах харчування, фабриках-кухнях, а також у м'ясних цехах торгових підприємств для швидкої та якісної обробки м'ясної сировини у великих обсягах.

підбір різновиду різального механізму м'ясорубки