Кухонний ніж сантоку - це японський тип кухарського ножа. Santoku - значить три способи використання різати, рубати і кришити. Він добре підходить для овочів, риби і м'яса. Головна його особливість широке і важке лезо, яке поєднується з тонкою ручкою. Лезо відрізняється відмінною гостротою. Центр ваги ножа сантоку зміщений вперед, при цьому ніж добре збалансований, що дає можливість кухареві вільно маніпулювати ножем і не витрачати багато сил при нарізці і рубці.
Спочатку сантоку мав односторонню заточку, але зараз є різні моделі з двосторонньої, симетричною заточуванням. Кут заточування ріжучої кромки такого ножа дорівнює 15-20 ° С. Сама кромка ножа сантоку калітся до 58 62 од. за шкалою Роквелла. Висока твердість тонкої кромки не дає можливості працювати з товстими кістками, але зате збільшує точність в нарізці. Європейські варіації ножів сантоку можуть мати на лезі своєрідні кишені, які призначені для зменшення прилипання їжі до ножа (наприклад, сирів, вареної ковбаси і т.д.).
Виробник може змінювати властивості, характеристики, зовнішній вигляд та комплектацію товарів без попередження.
Постачальник не несе відповідальності за обов’язкову додаткову упаковку транспортними компаніями-перевізниками.